Annika


På min utbildning kallades jag milimetrpappers-annika och jag tycker fortfarande om att skissa på millimeterpapper. Det är något väldigt tillfredsställande över att rita former med räta linjer.

Med åren har mitt formspråk dock blivit mer organiskt och då och då faller jag för det detaljerade och mer feminina smycken tar form, men i grunden är mitt formspråk rent, avskalat och enkelt.

Jag jobbar helst i små kollektioner om 8-10 smycken där inget smycke är det andra helt likt. Som en stor syskonskara där alla har sitt högst personliga uttryck men samtidigt med en tydlig gemensam nämnare. För mig är det ett kreativt och givande sätt att arbeta och själva processen att se om en idé funkar i praktiken är den absolut  roligaste delen av silversmidet för mig.

Jag har arbetat med silver sedan 1994 och arbetar nästan uteslutande med 925 sterling silver men ibland med inslag av guld och ädla stenar.

För att göra det lätt att förstå i vilken upplaga jag tillverkar mina smycken har jag valt att dela in alla smycken i tre kategorier.

  • Open Edition – smycken som tillverkas i obegränsat antal.
  • Limited Edition – smycken som tillverkas i 5-10 lika smycken.
  • Solo Edition – helt unika smycken som bara tillverkas i ett enda exemplar.

 

Jag hoppas du ska trivas och inspireras på min sida, har du några frågor så är du varmt välkommen att mejla mig på; annika.cm.hauser@gmail.com

Annika